E-mailE-mail

 Home > > Artikelen >> Erehaag voor bekende pensionaris in Nijmegen

Erehaag voor bekende pensionaris in Nijmegen

Table off content

NIJMEGEN - In Nijmegen hebben zaterdag zo'n 60 mensen een erehaag gevormd voor de eigenaar van een winkel in electronicaonderdelen, Technica. De eigenaar, Frits van der Pol, had zaterdag 1 december 2012 zijn laatste werkdag. Hij gaat met pensioen en sluit de winkel. Daarmee verdwijnt een karakteristieke winkel uit de Nijmeegse van Welderenstraat. De vader van Van der Pol begon de winkel in 1940. Veel Nijmegenaren kochten er jarenlang hun stekkertjes, transistoren en plugjes. De laatste jaren werd de vraag naar veelal 'ouderwetse' onderdelen steeds minder.


Ga naar boven


Lees meer / Lees ook:

Opening Technica Nijmegen,


De opening van Technica op 14 december 1940 om 2 uur te Lange Koningstraat 38 A in Nijmegen

Lees verder...


Ram,


"Onderdelen zijn de hoofdmoot. De rest is bijzaak." Onderdelenzaak Technica in Nijmegen De laatste overgebleven onderdelenzaak in Nijmegen is Technica.

Lees verder...


De Gelderlander 27-12-2004,


Artikel uit De Gelderlander van 27-12-2004 Plugje, schroefje, snoertje, knipperlichtje Door WIM VAN DE LOUW Technica zit al sinds mensenheugenis aan de van Welderenstraat.

Lees verder...


De Gelderlander, Digitaliseren (1),


Digitaliseren (1) Al jaren heeft Jan Meeuwisz uit Arnhem een leuke hobby aan het verzamelen van muziek. Een enorme collectie van opnamen van de jaren twintig van de vorige eeuw tot midden jaren zestig heeft hij op cassettebandjes staan.

Lees verder...


De Gelderlander 20-02-2007,


Technica doet het nog zonder een computer De jaren vijftig in Nederland waren de jaren van de wederopbouw, van vlijt en een hoffelijke groet op straat.

Lees verder...


Authentiek, echt en zeer geliefd!


In Nijmegen hebben we een winkel die bijna alle elektronische onderdelen in huis heeft die maar denkbaar zijn. Een winkel die al sinds de jaren vijftig bestaat en sindsdien maar weinig verandering heeft doorgemaakt.

Lees verder...


Technica


Nijmegen heeft een legendarische winkel die bijna iedere Nijmegenaar kent: Technica. 40 jaar gerund door Frits van der Pol. Frits stopt er mee: de winkel is dicht vanaf 2 december 2012.

Lees verder...


Afscheid van karakteristieke winkel Nijmegen,


NIJMEGEN - Decennia lang was de winkel een begrip bij audiofielen in en buiten Nijmegen. Had je een plugje, een contact, een potmeter of een verloopsnoer nodig? Transistoren of condensatoren? Technica aan de van Welderenstraat had ze.

Lees verder...


Technica gaat definitief sluiten,


Zaterdag 1 december is de laatste dag dat zowel doorgewinterde professionals als goedwillende knutselaars terecht kunnen bij Technica Nova in de van Welderenstraat. Voor dat ene schakelaartje of dat zeldzame onderdeeltje.

Lees verder...


Een snoertje of een behangetje


Bij Nijmegen denkt iedereen aan wandelschoenen en blaren. Maar in de speciaalzaken aan de Van Welderenstraat ben je die onflatteuze Vierdaagse zo vergeten.

Lees verder...


Einde Technica: Fritsie bedankt!


Einde Technica: Fritsie bedankt! Geplaatst op:01 december 2012 Laatste update:02 december, 11:06 Technica sluit na vele jaren de deuren. NIJMEGEN - Het was een begrip in Nijmegen en ver daarbuiten: Technica zit al sinds mensenheugenis in de van Welderenstraat in Nijmegen.

Lees verder...


Erehaag voor bekende pensionaris in Nijmegen


Erehaag voor bekende pensionaris in Nijmegen NIJMEGEN - In Nijmegen hebben zaterdag zo'n 60 mensen een erehaag gevormd voor de eigenaar van een winkel in electronicaonderdelen, Technica. De eigenaar, Frits van der Pol, had zaterdag zijn laatste werkdag.

Lees verder...


Radio Technica sluit 1 december haar deuren


Radio Technica sluit 1 december haar deuren Nijmegen, 17 september - Een van de oudste electronicazaken van Nijmegen gaat 1 december toch echt haar deuren sluiten. Mensen die langslopen en het affiche lezen worden erop gewezen.

Lees verder...


Aan de balie bij Technica


Aan de balie bij Technica Nijmegen, 9 maart - Wie kent deze winkel niet in Nijmegen? Voor een soldeerbout, een schakeling , een weerstand, een microfoon, misschien wel een relais. Alles dat technisch klinkt, is verkrijgbaar bij Technica.

Lees verder...


Frits van der Pol’s Technica gesloten


Frits van der Pol’s Technica gesloten Wat ik gehoopt had gebeurde: ik kreeg voor mijn verjaardag de oude radio van oma. Al sinds ik een heel klein meisje was met een paardenstaartje en krulletjes rond mijn gezicht was mijn grote wens de grote radio te mogen hebben.

Lees verder...


Technica sluiting 2 december 2012


Bij deze bedank ik iedereen die de afgelopen jaren mijn zaak heeft bezocht, zowel voor onderdelen als voor informatie. De betrokkenheid van u bij de afgelopen dagen heeft mij zeer getroffen.

Lees verder...


Variatie winkelaanbod Nijmegen loopt terug


NIJMEGEN - Nijmegen is niet langer de stad met de grootste variatie in het winkelaanbod. De stad is geduikeld van een eerste positie naar een zesde plaats. Haarlem is met 68 soorten winkels nu koploper van de ranglijst, als het gaat om diversiteit van het aanbod.

Lees verder...


2013 Nieuw begin, nieuwe naam


Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan zijn er in 2013 plannen ontstaan om de verkoop van onderdelen online te beginnen / voort te zetten. Emiel is onder een nieuwe naam de webwinkel Polparts begonnen.

Lees verder...


Polparts


Polparts - Uw leverancier voor alle alternatieve / speciale / originele - service / reparatie / vervanging / onderhoud / reserve / schoonmaak / reiniging / smering - elektronica- / elektrotechnisch-) artikel / accessoire / toebehoren / onderdeel / component / product in wit- & bruingoed

Lees verder...


Gelukkig wordt deze tijd ooit ook gewoon die goeie ouwe tijd


Vorige week stonden we, mijn man en ik, in de Romito omdat de kabel van de stofzuiger een kink had. Toen we de stofzuiger ophaalden en daarna een koffie dronken bij Frowijn, zeiden we tegen elkaar dat zulke winkels niet meer gemaakt worden.

Lees verder...

Technica