Home >>

Artikelen

Ram,

De Gelderlander 27-12-2004,


"Onderdelen zijn de hoofdmoot. De rest is bijzaak." Onderdelenzaak Technica in Nijmegen De laatste overgebleven onderdelenzaak in Nijmegen is Technica.

Artikel uit De Gelderlander van 27-12-2004 Plugje, schroefje, snoertje, knipperlichtje Door WIM VAN DE LOUW Technica zit al sinds mensenheugenis aan de Van Welderenstraat.


De Gelderlander, Digitaliseren (1),

De Gelderlander 20-02-2007,


Digitaliseren (1) Al jaren heeft Jan Meeuwisz uit Arnhem een leuke hobby aan het verzamelen van muziek. Een enorme collectie van opnamen van de jaren twintig van de vorige eeuw tot midden jaren zestig heeft hij op cassettebandjes staan.

Technica doet het nog zonder een computer De jaren vijftig in Nederland waren de jaren van de wederopbouw, van vlijt en een hoffelijke groet op straat.


Afscheid van karakteristieke winkel Nijmegen,

Technica gaat definitief sluiten,


NIJMEGEN - Decennia lang was de winkel een begrip bij audiofielen in en buiten Nijmegen. Had je een plugje, een contact, een potmeter of een verloopsnoer nodig? Transistoren of condensatoren? Technica aan de Van Welderenstraat had ze.

Zaterdag 1 december is de laatste dag dat zowel doorgewinterde professionals als goedwillende knutselaars terecht kunnen bij Technica Nova in de Van Welderenstraat. Voor dat ene schakelaartje of dat zeldzame onderdeeltje.


Einde Technica: Fritsie bedankt!

Erehaag voor bekende pensionaris in Nijmegen


Einde Technica: Fritsie bedankt! Geplaatst op:01 december 2012 Laatste update:02 december, 11:06 Technica sluit na vele jaren de deuren. NIJMEGEN - Het was een begrip in Nijmegen en ver daarbuiten: Technica zit al sinds mensenheugenis in de Van Welderenstraat in Nijmegen.

Erehaag voor bekende pensionaris in Nijmegen NIJMEGEN - In Nijmegen hebben zaterdag zo'n 60 mensen een erehaag gevormd voor de eigenaar van een winkel in electronicaonderdelen, Technica. De eigenaar, Frits van der Pol, had zaterdag zijn laatste werkdag.


Radio Technica sluit 1 december haar deuren

Aan de balie bij Technica


Radio Technica sluit 1 december haar deuren Nijmegen, 17 september - Een van de oudste electronicazaken van Nijmegen gaat 1 december toch echt haar deuren sluiten. Mensen die langslopen en het affiche lezen worden erop gewezen.

Aan de balie bij Technica Nijmegen, 9 maart - Wie kent deze winkel niet in Nijmegen? Voor een soldeerbout, een schakeling , een weerstand, een microfoon, misschien wel een relais. Alles dat technisch klinkt, is verkrijgbaar bij Technica.


Frits van der Pol’s Technica gesloten

Variatie winkelaanbod Nijmegen loopt terug


Frits van der Pol’s Technica gesloten Wat ik gehoopt had gebeurde: ik kreeg voor mijn verjaardag de oude radio van oma. Al sinds ik een heel klein meisje was met een paardenstaartje en krulletjes rond mijn gezicht was mijn grote wens de grote radio te mogen hebben.

NIJMEGEN - Nijmegen is niet langer de stad met de grootste variatie in het winkelaanbod. De stad is geduikeld van een eerste positie naar een zesde plaats. Haarlem is met 68 soorten winkels nu koploper van de ranglijst, als het gaat om diversiteit van het aanbod.